Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hembakat minikorv- och hamburgerbröd

Hembakat minikorv- och hamburgerbröd går bra att frysa in.

Hembakat minikorv- och hamburgerbrödHembakat minikorv- och hamburgerbrödHembakat minikorv- och hamburgerbröd
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1,5 dlmjölk
  • 25 gjäst
  • 0,5 tsksalt
  • 2 mskrapsolja
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 0,75 dldinkelmjöl fullkorn

Till hamburgerbröd

  • vatten
  • sesamfrön

Gör så här

  1. Värm mjölken till fingervarmt, 37°. Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölken. Tillsätt salt, olja, vetemjöl och dinkelmjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa ca 30 min under bakduk.

  2. Dela degen i 20 bitar och forma till runda bollar och sedan till avlånga eller runda bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåts­papper och platta till de runda bröden. Jäs ytterligare ca 30 min under bakduk. Sätt ugnen på 250°.

  3. Pensla hamburgerbröden med vatten och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Låt bröden kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?