Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det blir väldigt gott att baka korvbröden själv, och känns dessutom lyxigt.
Tidsåtgång: ca 30 min + 80 min jäsning
Smält smöret i en liten panna. Ta pannan från värmen och blanda i mjölken. Låt svalna tills blandningen är fingervarm, 37 grader. Blanda i ägg, salt och socker.
Smula ner jästen i en bunke, använd gärna en köksmaskin monterad med en krok. Häll i cirka 1 dl av degspadet och rör om tills jästen löser sig. Tillsätt resten av degspadet och blanda väl.
Tillsätt mjölet och kör till en smidig deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs, men tänk på att degen inte får bli för hård. Knåda degen i maskin cirka 5 minuter eller för hand cirka 10 minuter. Låt jäsa övertäckt cirka 50 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 16 bitar. Forma till bullar och rulla varje bulle till ett avlångt korvbröd.
Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ett uppvispat ägg och låt jäsa utan bakduk cirka 30 minuter.
Grädda i mitten av ugnen på 250 grader i cirka 8 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Recept från Mitt kök