Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Biskvier - recept av Roy Fares

Testa att göra dessa härliga biskvier. Roy Fares recept på de klassiska bakverken tar en stund att göra men de blir såååå goda!

Biskvier - recept av Roy Fares
Biskvier - recept av Roy Fares
Biskvier - recept av Roy Fares

Biskvibottnar

  • 250 gmandelmassa
  • 125 gströsocker- (1 1/2 dl)
  • 60 gäggvita- (2 st)
  • 300 gmörk choklad- (till att doppning)

Nougat smörkräm

  • 100 gmjölkchoklad
  • 50 gnougat
  • 250 gsmör- rumstempererat osaltat
  • 80 gäggvita- (2-3 st)
  • 120 gströsocker- (1 ½ dl)
  • 1 nypasalt

Gör så här

  1. Biskvibottnar: Blanda mandelmassa och socker en bunke och lös upp massan med lite i taget av äggvitan tills du har en slät och fin konsistens.

  2. Fyll en spritspåse och spritsa ut runda bottnar efter önskad storlek på plåt med bakplåtspapper, tänk på att dom blir lite större i ugnen. Grädda mitt i ugnen på 170 grader i ca 15 min, tills bottnarna fått en gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna.

  3. Nougat smörkräm: Hacka chokladen och smält den försiktigt i ett vattenbad eller i mikron tillsammans med nougaten, ställ åt sidan och låt svalna till ljummen temperatur.

  4. Lägg äggvitor, socker och salt i en skål över ett vattenbad och värm på tills alla sockerkristaller har lösts upp, vispa mellan varven. Ta bort skålen från värmen och vispa äggvitorna till en marängen med en elvisp tills marängen är styv och har svalnat. Vispa sedan ner lite i taget av smöret och därefter chokladen och nougat.

  5. Använd en matsked och stryk på smörkrämen i långa drag över bottnarna så de får små runda toppar. Ställ i kylen i 30 minuter, under tiden smälter du mörk choklad över ett vattenbad eller försiktigt i mikron.

  6. Ta en liten kniv och stick ner centrerat i botten av biskvin så att den kan hänga upp och ner. Doppa försiktigt i chokladen och låt extra choklad rinna av innan du vänder på den. Låt chokladen stelna.

  7. Förvaras i kylen, men låt stå i rumstemperatur en stund innan servering.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Chokladbiskvier & hallonganache


Recept från Mitt kök