Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på helstekt tandoorikyckling med saffranscouscous och raita. Lägg gärna kycklingen i marinaden och förvara i kylen ett dygn innan den ska lagas.
Marinad: Skala och riv vitlöken. Blanda den med övriga ingredienser. Pensla 1/3 av marinaden inuti kycklingen. Lägg kycklingen i marinaden och vänd runt så att marinaden täcker hela kycklingen. Låt stå ca 1 timme i rumstemperatur eller ställ in i kylen för senare tillagning.
Sätt ugnen på 200°. Lägg kycklingen i en ugnssäker form med bakplåtspapper och ställ in i ugnen. Tillaga ca 30 min.
Sänk ugnsvärmen till 150° och tillaga ytterligare ca 1 1/2 timme, tills innertemperaturen är 82°. Låt kycklingen vila ca 15 min innan den skärs i bitar.
Raita: Skala gurkan slarvigt. Hyvla den i tunna skivor. Skala och skär löken i tunna strimlor. Blanda gurka och lök med salt. Låt stå ca 15 min i durkslag för att rinna av.
Kärna ur och finhacka chilin. Blanda yoghurt, chili och mynta. Tillsätt honung och nigellafrön. Vänd ner gurka och lök. Låt stå i kylen ca 20 min före servering.
Couscous: Koka upp vattnet med buljongtärning och saffran. Tillsätt couscous eller bulgur. Koka enligt anvisning på paketet ca 15 min.
Skala och skär löken i tunna klyftor. Skär tomaterna i bitar. Skölj couscousen hastigt i kallt vatten. Blanda lök, tomater, spenat, olja och citronsaft. Vänd ner couscousen.
Servera kycklingen med couscous, raita och mango chutney.