Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Helstekt laxsida


Köp gärna exotiska såser på flaska, som sweet chilisås, tamari soja, att servera till laxen. Den passar perfekt att servera som bufférätt.

Helstekt laxsida

Helstekt laxsida

Helstekt laxsida

EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 1laxsida- med skinn, cirka 1, 5 kg
  • 6vitlöksklyftor
  • 23 mskcitronsaft- färskpressad
  • 0,5 dlgranatäppelkärnor
  • 1 krukakoriander
  • 34 kvistarmynta
  • 1,5 tskflingsalt
  • 1 tskchiliflingor
  • skal- finstrimlat av 1 citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Finhacka koriander och myntan. Blanda det hackade med flingsalt, chiliflingor och citronskal.

  3. Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper. Gnid in laxen med grillkryddan. Lägg på vitlöksklyftorna.

  4. Sätt in plåten i mitten av ugnen. Baka laxen cirka 25 minuter, tiden beror på fiskens tjocklek.

  5. Passa noga så att fisken inte blir bränd, täck gärna den med en bit smorad alfolio efter halva tillagningstiden.

  6. 6 Ta ut fisken. Pressa över citron­saften och garnera med granat­äppelkärnorna.

  7. 7 Servera med grön sallad och gärna exotiska såser (se tipset).

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök