Recept av Allt om Mat-redaktionen.
PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på helstekt kyckling med senapssky och ljummen potatissallad. Blir det kyckling över är den god i en sallad eller gör en röra med crème fraiche och curry och servera i baguettte.
Sätt ugnen på 200°. Skölj citronen och skär den i 4 bitar. Hacka timjan och rosmarin. Skala och skiva vitlöken. Blanda örter, vitlök, olja, salt och peppar. Gnid in kycklingarna in- och utvändigt med oljan och se till att det även kommer olja innanför skinnet.
Lägg citronbitarna i kycklingarna. Lägg kycklingarna med brösten nedåt i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 40 min.
Vänd kycklingarna och tillaga ytterligare 30–40 min tills innertemperaturen vid låret är 80°. Lägg kycklingen på en skärbräda och låt den vila medan potatisen tillagas.
Sallad: Höj ugnsvärmen till 250°. Skrubba potatisen och halvera dem eventuellt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och ringla över 1/2 dl olja. Strö över 2 tsk salt. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 10 min.
Bryt av den nedre delen på sparrisen och skär sparrisen i ca 4 cm långa bitar. Blanda sparrisen med potatisen och tillaga ytterligare ca 5 min tills potatisen är mjuk.
Blanda 1/2 dl olja med citronsaft, honung, 1/2 tsk salt och peppar. Lägg spenat och oliver i en stor skål.
Senapssky: Häll vattnet i formen efter kycklingarna och vispa ur den. Sila ner skyn i en kastrull och tillsätt vin, de båda senapssorterna, socker och soja. Låt sjuda ca 5 min. Krydda med salt. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och vispa ner i skyn.
Blanda ner potatis och sparris i skålen med spenat och häll över dressingen.
Servera kycklingen, skuren i portionsbitar, med potatissallad och senapssky.
Recept av Allt om Mat-redaktionen.
PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!