Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Helstekt kyckling med mustig pastaragu

Helstekt kyckling med mustig pastaragu
Helstekt kyckling med mustig pastaragu
Helstekt kyckling med mustig pastaragu
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1kyckling- ca 1 1/2 kg
  • smör
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 2 stjälkarselleri
  • 1morot
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 1 burkkörsbärstomater- hela, 400 g
  • 1 dlvitt vin
  • 2 mskkycklingfond
  • några kvistar färsk rosmarin
  • 300 gpennepasta

Till servering

  • 1 dlbladpersilja- hackad
  • 1vitlöksklyfta- finhackad
  • 1citron- rivet skal
  • 2 dlparmesan- riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Bryn kycklingen runtom i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.

  2. Strimla sellerin, skala och skär moroten i små tärningar. Skala och hacka lök och vitlök.

  3. Fräs grönsakerna i olivolja i en gryta utan att det tar färg. Tillsätt tomater, vin, fond och rosmarin. Krydda med salt och peppar.

  4. Lägg i kycklingen och koka upp. Sätt på ett lock och ställ in grytan i mitten av ugnen. Låt ugnskoka cirka 1 1/4 timme. Ös några gånger under tiden. Lyft upp kycklingen ur grytan och håll den varm under folie.

  5. Koka pastan enligt förpackningen. Låt rinna av.

  6. Vänd ner pasta, persilja, vitlök, citronskal och ost i tomatsåsen. Blanda noga. Servera pastan tillsammans med kycklingen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök