Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Helstekt kyckling med hjärtpommes frites och paprikabearnaise passar bra på till exempel Alla hjärtans dag. Om du skalar potatisen kan du spara spillet som blir över efter utstansningen och använda i en soppa eller till potatismos.
Sätt ugnen på 225°. Krossa rosépepparn lätt och blanda med salt, socker och peppar. Gnid in kycklingen med blandningen. Lägg den med skinnsidan ner i en ugnssäker form.
Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. Vänd kycklingen och tillaga ytterligare ca 15 min. Höj ugnsvärmen till 250° och tilllaga 5–10 min tills kycklingen har fått fin färg. Ta ut och låt den vila ca 5 min innan den skärs i skivor. Kycklingen ska vara genomstekt.
Pommes frites: Skär potatisen i ca 1/2 cm tjocka skivor. Stansa ut hjärtan ur skivorna och lägg dem i kallt vatten. Hetta upp oljan till 160°. Torka av potatisen med hushållspapper och förfritera dem ca 5 min i omgångar i oljan. Ta upp med hålslev och låt rinna av.
Sås: Mixa paprikan med oljan den ligger i med mixerstav. Smält smöret. Blanda äggulor, vin, vinäger, vatten och dragon i en kastrull. Värm blandningen under kraftig vispning tills det tjocknat. Ta kastrullen åt sidan och vispa i smöret, lite i taget. Rör i den mixade paprikan och körvel. Krydda med salt och cayennepeppar.
Hetta upp friteringsoljan till 180°. Fritera pommes fritsen i omgångar tills de fått fin färg och är frasiga. Krydda med flingsalt.
Garnera kycklingen med körvel och servera den med hjärtpommes frites, sås och sallad.