Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Njut av helstekt kyckling med grönsallad eller annat valfritt tillbehör. Denna rätt passar fint till påsk men också till andra festliga tillfällen.
Mixa ihop smör, persilja, dragon och vitlök.
Krydda kycklingarna med salt. Lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper.
Lyft skinnet på kycklingbrösten och fördela aromsmöret under skinnet. Pensla kycklingarna med det smälta smöret.
Sätt plåten i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 175 grader. Stek kycklingarna cirka 20 minuter. Ös med smörsky som bildas under tiden.
Blanda potatis, citronsaft, citronklyftor, olivolja, salt och peppar i en bunke.
Ta ut plåten. Lägg potatisblandningen runtom kycklingarna. Stek i nedre delen av ugnen ytterligare 40 minuter, tills kycklingarna är helt genomstekta och potatisarna är mjuka. (Vänd gärna kycklingarna och rör om potatisen 2–3 gånger under tillagningstiden.)
Garnera med örter.
Recept från Mitt kök