Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Helstekt kyckling med curryrisotto är rationell matlagning. Det är praktiskt att steka 2 kycklingar samtidigt i ugnen, den ena äts upp direkt och den andra blir till flera matlådor som kan ätas i veckan eller frysas in.
Sätt ugnen på 200°. Skala och grovhacka lök och vitlök. Fyll kycklingarna med lök, vitlök och smör. Krydda dem runt om och inuti med salt och peppar.
Lägg kycklingarna i en ugnssäker form eller liten långpanna med brösten nedåt. Stek mitt i ugnen ca 20 min. Vänd kycklingarna och stek ytterligare ca 30 min, kycklingen ska ha 80° innertemperatur vid lårfästet när den är färdig.
Risotto: Koka upp vatten och buljongtärningar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och curry i smör ca 2 min. Tillsätt riset och låt det fräsa med ca 2 min. Häll på vinet. Låt koka in. Späd med buljong i omgångar och låt riset koka ca 20 min. Krydda med peppar.
Rosta mandelspånen i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Vänd ner mandel och ost i risotton. Smaksätt med 4 msk av skyn från kycklingen.
Klyv en kyckling och skär bort ryggbenet, spara det. Skär av vingarna och spara dem. Spara skyn och lökfyllningen. Skär varje kycklinghalva i 4 bitar vardera och servera dem med risotto och sallad.