Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Helstekt kyckling i gryta blir saftig och god. Vill du laga i lergryta ska den grytan först ligga i kallt vatten ca 30 minuter och sedan sättas in i kall ugn.
Sätt ugnen på 150°. Krydda kycklingen in- och utvändigt med salt och peppar. Lägg kycklingen i en stor gryta.
Skala och halvera löken på mitten. Skala vitlöksklyftorna. Skala och halvera palsternackan på längden. Lägg lök, vitlök och palsternackan i grytan runt om kycklingen
Blanda ihop soja, citronsaft och honung. Pensla kycklingen med hälften av blandningen. Lägg locket på grytan.
Sätt grytan mitt i ugnen och tillaga ca 1 timme.
Ta grytan ur ugnen och ta av locket. Pensla resten av sojablandningen på kycklingen. Tillaga ytterligare 20–30 min utan lock, tills kycklingens innertemperatur är 80–85°.
Garnera kycklingen med örter och servera med sky, lök, palsternacka, kokt potatis och inlagd gurka.