Andra goda buffétillbehör som passar fint ihop är till exempel pärlgrynstabbouleh och avokadokräm.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här filén kan serveras varm, ljummen eller kall. Köttet får lätt asiatiska toner tack vare den smakrika marinaden.
Sätt ugnen på 175 grader.
Putsa filébitarna och krydda dem med salt och peppar.
Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Bryn filéerna runtom i 3–5 minuter tills de får vacker färg.
Lägg över köttet i en ugnssäker form med bakplåtspapper. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av en av filéerna. Stek köttet klart i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 70 grader. Låt vila övertäckt med en bit bakplåtspapper i cirka 15 minuter.
Fräs kaprisen i oljan i cirka 1 minut. Ta pannan från värmen. Blanda i soja, vinäger, hoisinsås, ingefära, vitlök och koriander.
Till varm bufférätt: Skiva köttet och fördela över sojasåsen.
Till kall bufférätt: Lägg köttet i dubbla fryspåsar och häll i sojasåsen. Knyt ihop och lägg påsen på ett fat. Låt kallna i rumstemperatur och förvara kallt till serveringen. Vänd påsen med köttet då och då. Skär köttet i skivor och servera med sojasåsen.
Andra goda buffétillbehör som passar fint ihop är till exempel pärlgrynstabbouleh och avokadokräm.
Recept från Mitt kök