Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Helstekt fläskfilé med smakrik sojasås

Den här filén kan serveras varm, ljummen eller kall. Köttet får lätt asiatiska toner tack vare den smakrika marinaden. 

Helstekt fläskfilé med smakrik sojasåsHelstekt fläskfilé med smakrik sojasåsHelstekt fläskfilé med smakrik sojasås
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 2 bitarfläskfilé- gärna av den tjocka delen, à 450 g
  • 1 tsksalt- ca
  • 2 krmsvartpeppar
  • 2 msksmör och olja

Sås

  • 2 mskkapris
  • 1 mskolivolja
  • 3 mskjapansk soja
  • 3 mskäppelcidervinäger
  • 1 mskhoisinsås
  • 1 mskingefära- finriven
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 2 mskkoriander- eller persilja, finhackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Putsa filébitarna och krydda dem med salt och peppar.

  3. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Bryn filéerna runtom i 3–5 minuter tills de får vacker färg.

  4. Lägg över köttet i en ugnssäker form med bakplåtspapper. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av en av filéerna. Stek köttet klart i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 70 grader. Låt vila övertäckt med en bit bakplåtspapper i cirka 15 minuter.

  5. Fräs kaprisen i oljan i cirka 1 minut. Ta pannan från värmen. Blanda i soja, vinäger, hoisinsås, ingefära, vitlök och koriander.

  6. Till varm bufférätt: Skiva köttet och fördela över sojasåsen.

  7. Till kall bufférätt: Lägg köttet i dubbla fryspåsar och häll i sojasåsen. Knyt ihop och lägg påsen på ett fat. Låt kallna i rumstemperatur och förvara kallt till serveringen. Vänd påsen med köttet då och då. Skär köttet i skivor och servera med sojasåsen.

Vad tyckte du om receptet?

Andra goda buffétillbehör som passar fint ihop är till exempel pärlgrynstabbouleh och avokadokräm.

Recept från Mitt kök