Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Perfekt bjudrätt om man blir många. En rotfruktsgratäng är alltid lika populärt, men blir lite festligare som ”tårta”.
Ta fram köttet i god tid så att det inte är kylskåpskallt. Putsa filén fri från senor och hinnor. Sätt ugnen på 125 grader.
Bryn filén runtom i smör i en stekpanna. Lägg över köttet i en ugnsfast form och klappa in det med örtkryddan, salt och peppar.
Stick in en köttermometer med spetsen i den tjockaste delen. Stek köttet i mitten av ugnen tills termometern visar 67 grader.
Fördela rotfruktsblandningen i formen och strö över resten av osten.
Vispa ihop ägg, kesella och mjölk och häll i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 1/2 timme. Låt vila 10 minuter innan tårtan tas ur formen.
Recept från Mitt kök