Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Helstekt filé med fruktsalsa

Helstekt filé med fruktsalsa
Helstekt filé med fruktsalsa
Helstekt filé med fruktsalsa
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 2 stfläskfiléer- à 600 g
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 stapelsin- rivet skal
  • 2 msksmör

Salsa

  • 1 stmango- i tärningar
  • 500 gjordgubbar- i bitar
  • 2 stsalladslökar- skivad
  • 1 mskapelsinblomshonung
  • 1 stlime- pressad saft
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Putsa och dela filéerna på mitten. Salta och peppra och gnid in apelsinskalet. Bryn filéerna runt om i en stekpanna med smör. Lägg över i en ugnssäker form och stek, cirka 25 minuter i mitten av ugnen.

  2. Blanda mango, jordgubbar, salladslök, honung och limesaft i en skål. Smaka av med salt och peppar.Ugn: 175 grader

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök