Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Helstekt entrecôte eller biff

Helstekt entrecôte eller biff är det absolut smartaste sättet att servera entrecôte till många; köttet är färdigt och behöver bara skäras upp. 

Helstekt entrecôte eller biffHelstekt entrecôte eller biffHelstekt entrecôte eller biff
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 3 kgentrecôte- biff eller filé, välmarmorerad
  • 2 mskflingsalt
  • 2 tsksvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • potatisgratäng
  • rödvinssås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg köttet på ett galler över en långpanna och tillaga mitt i ugnen ca 10 min (för att döda bakterier).

  2. Sänk ugnstemperaturen till 125° och tillaga köttet tills innetemperaturen är 45°, beräkna ca 1 1/4 timme.

  3. Sänk ugnstemperaturen till 100° och tillaga tills köttets innertemperatur är 60°, beräkna 3-4 timmar.

  4. Vid servering skärs köttet i 10 skivor. Krydda med flingsalt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?