Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Helgrillad rotselleri med hasselnötter, brynt smör och picklad kålrabbi är en god ersättning för den som inte vill äta kött. Vattenmelonrättika smakar sött och lite milt pepprigt, den kan bytas ut mot rädisor. Grillad rotselleri är också gott till en grillad köttbit.
Picklad kålrabbi: Skiva kålrabbi och rättika eller rädisor tunt, gärna på mandolin. Rör ihop ättika, socker och vatten tills sockret har smält. Lägg i kålrabbi och senapsfrön. Låt stå i kylen ca 1 timme.
Skrubba sellerin i kallt vatten. Picka lite hål i skalet med en gaffel och lägg den på dubbla bitar aluminiumfolie. Lägg smöret på toppen och ringla över olja. Krydda med salt och peppar. Vira in sellerin i folien så att det blir riktigt tätt.
Lägg foliepaketet högt upp i grillen på medelvärme och låt den ligga ca 1 1/2 timme. Vänd på paketet efter halva tiden.
Hasselnötsmajonnäs: Blanda majonnäs och hasselnötssmör.
Smör och nötter: Bryn smöret tills det börjar bli nötbrunt. Lägg i hasselnötterna.
Häll smöret över sellerin och servera genast med picklad kålrabbi, hasselnötsmajonnäs och salladsskott.