Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Helgrillad röding och färskpotatisstomp med brynt smör och dill

Recept på helgrillad röding och färskpotatisstomp med brynt smör och dill. Att fylla fiskar med citron och örtkrydda och sedan grilla dem hela är ett bra sätt att behålla saftigheten i fisken.

Helgrillad röding och färskpotatisstomp med brynt smör och dillHelgrillad röding och färskpotatisstomp med brynt smör och dillHelgrillad röding och färskpotatisstomp med brynt smör och dill
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 2rödingar- à ca 500 g (urtagna)
  • 0,5citron
  • 1 tsksalt
  • 4salviakvistar
  • 4rosmarinkvistar

Betor

  • 400 grödbetor- små
  • 2 mskrapsolja
  • 1 tsksalt

Potatis

  • 500 gpotatis- fast
  • 50 gsmör
  • 1 tsksalt
  • 2 mskdill- finhackad

Gör så här

  1. Betor: Sätt ugnen på 225°. Skala och halvera eller skär rödbetorna i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form och blanda med olja och salt. Ugnsbaka mitt i ugnen ca 30 min, tills de är genommjuka med ett lätt tuggmotstånd.

  2. Skölj citronen i ljummet vatten. Skär den i bitar. Salta rödingarna och fyll dem med örtkvistar och citron. Bind upp dem med bindgarn.

  3. Grilla rödingarna på indirekt värme ca 20 min, till 50° innertemperatur i mitten längs med ryggbenet.

  4. Potatis: Skrubba och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av 2–3 min. Lägg smöret i en kastrull och koka tills det börjar bli lätt brunt och dofta nötigt. Häll smöret över potatisen. Mosa ihop potatis och smör med en gaffel. Krydda med salt och vänd ner dillen.

  5. Servera rödingarna med potatisstomp och rödbetor.

Vad tyckte du om receptet?