Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Helgrillad havsabborre

Att helgrilla fisk är inte svårt och resultatet blir fantastiskt gott! Servera gärna havsabborren med en fräsch, krispig sallad och klyftpotatis.

Helgrillad havsabborre
Helgrillad havsabborre
Helgrillad havsabborre
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Havsabborre

  • 2lime
  • 2havsabborrar- odlade
  • koriander- färsk

Smokey chipotle rub

  • 4 mskflingsalt- (rökt salt)
  • 1 tskchipotlepulver- eller ½ chipotle, hackad
  • 2 tskvitlök- hackad, torkad
  • 1 mskrökt paprikapulver
  • 1 tskströsocker

Brynt smör med rostad vitlök

  • 65 gsmör
  • 3vitlöksklyftor- skivade
  • 2 kvistarrosmarin

Tillbehör

  • potatis

Gör så här

  1. Skiva limen och fyll magen på havsabborren med lime och koriander. Bind garn runt fisken och gnid in den med rubben.

  2. Grilla fisken på indirekt värme med stängt lock tills skinnet börjar få en fin gyllene färg och fiskköttet släpper från benen på fisken. Lägg fisken på ett fat.

  3. Brynt smör med rostad vitlök: Bryn smöret i en stekpanna på direktvärme i grillen tillsammans med vitlöken och rosmarin, var noga med att inte spilla ner smör i grillen eller att flammor når smöret. Häll smöret över fisken.

  4. Servering: Servera fisken med kokt eller bakad potatis.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök