Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på helgrillad fläskfilé. Hittar du inte kantareller, varken i skogen eller i butiken, kan de ersättas med skogschampinjoner.
Putsa fläskfilén. Ansa och skär zucchinin i skivor på längden. Ansa och halvera löken. Pensla kött och grönsaker med olja. Krydda köttet med 1 tsk salt och peppar och grönsakerna med 1 tsk salt.
Kantareller: Ansa kantarellerna och skär dem i mindre bitar om de är stora. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svampen tills det mesta av vätskan kokat bort. Tillsätt lök och smör och fräs ytterligare ca 3 min. Krydda med 1/2 tsk salt och peppar.
Blanda crème fraiche, vin, vatten och fond i en kastrull. Låt koka upp och sjud ca 3 min. Blanda i hälften av kantarellerna (spara resten till garnering) och tillsätt soja och socker. Krydda med 1 krm salt. Red såsen med majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten.
Grilla köttet runt om tills det är genomstekt, 68°, beräkna ca 25 min. Grilla grönsakerna ca 3 min på varje sida.
Skär köttet i skivor. Värm de sparade kantarellerna och såsen. Servera köttet med grönsaker, sås, kantareller och färskpotatis. Garnera med smörgåskrasse.
Foto Lina Eriksson 10/17