Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Matlagning kan inte bli enklare än att lägga en hel fisk på grillen. Tänk bara på att låta den grilla klart så att skinnet blir krispigt innan den vänds. En frisk yoghurtsås är gott till, liksom ugnsrostad färskpotatis.
Skölj fiskarna i kallt vatten. Skåra dem på tre ställen på varje sida med vass kniv.
Krydda fisken inuti och i skårorna med olivolja, citronskal, salt och peppar. Lägg citronskivor och oreganoblad i buken på fisken.
Grilla fisken över glöd, cirka 10 minuter på varje sida.
Gör såsen genom att fräsa spenat, lök och vitlök i olivolja tills spenaten sjunkit ihop och all vätska kokat in. Låt kallna. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Recept från Mitt kök