Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Helgrillad fisk med spenatyoghurt


Matlagning kan inte bli enklare än att lägga en hel fisk på grillen. Tänk bara på att låta den grilla klart så att ­skinnet blir krispigt innan den vänds. En frisk yoghurtsås är gott till, liksom ugnsrostad färskpotatis.

Helgrillad fisk med spenatyoghurt
Helgrillad fisk med spenatyoghurt
Helgrillad fisk med spenatyoghurt

Ove Lindfors

Grillad fisk:

  • 2gös- hela, fjällade och urtagna ­fiskar à cirka 750 g (till exempel eller uer)
  • 0,5 dlolivolja- cirka
  • 1citron- rivet skal
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 1citron- skivad
  • oreganoblad

Spenatyoghurt:

  • 150 gbabyspenat
  • 2salladslökar- strimlade
  • 2vitlöksklyftor- hackade
  • olivolja
  • 0,5citron- rivet skal
  • 3 mskmynta- hackad
  • 3 dlgrekisk yoghurt
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Skölj fiskarna i kallt vatten. Skåra dem på tre ställen på varje sida med vass kniv.

  2. Krydda fisken inuti och i skårorna med olivolja, citronskal, salt och peppar. Lägg citronskivor och ­oreganoblad i buken på fisken.

  3. Grilla fisken över glöd, cirka 10 minuter på varje sida.

  4. Gör såsen genom att fräsa spenat, lök och vitlök i olivolja tills spenaten sjunkit ihop och all vätska kokat in. Låt kallna. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök