Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Helgfrukost med kokosgranola & fruktsallad

Underbar frukostmat för dig som upptäckt dash-dieten! Kokos smakar ljuvligt. Här ger den sötma till en knaprig granola. Förvara det som blir över i en burk med tättslutande lock.

Helgfrukost med kokosgranola & fruktsalladHelgfrukost med kokosgranola & fruktsalladHelgfrukost med kokosgranola & fruktsallad
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Kokosgranola

  • 1 dlcashewnötter
  • 1 dlhampafrön
  • 1 dlsolroskärnor
  • 2 dlkokoschips- eller kokosflingor
  • 1 dllinfrön- gula eller bruna
  • 1 mskhonung- flytande
  • 1 mskrapsolja- neutral

Fruktsallad

  • 0,25ananas
  • 1kiwi
  • 1apelsin
  • 1äpple
  • 1päron

Tillbehör

  • 4 dllättfil
  • 2dadlar

Gör så här

  1. Kokosgranola: Sätt ugnen på 160 grader.

  2. Blanda alla nötter, frön och gryn på en plåt klädd med bakplåtspapper.

  3. Ringla över honung och olja och vänd runt.

  4. Rosta i ugnen i cirka 15 minuter. Vänd runt blandningen efter halva tiden. Håll koll sista minuterna, granolan ska vara gyllenbrun.

  5. Fruktsallad: Skala och skär ananasen, kiwin och apelsinen i bitar.

  6. Kärna ur och skär äpplet och päronet i bitar.

  7. Servering: Lägg upp fruktsalladen i skålar, häll på filen och strö över 1 dl granola per portion.

  8. Kärna ur och skiva dadlarna och strö över.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök