Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Helado con manjar (glass med syd­ameri­kansk kola)

Helado con manjar, glass med sydamerikansk kola, kräver karamelliserad mjölk som finns att köpa i välsorterade butiker. Kan bytas ut mot kondenserad mjölk som får koka ihop till kolasås.

Helado con manjar (glass med syd­ameri­kansk kola)
Helado con manjar (glass med syd­ameri­kansk kola)
Helado con manjar (glass med syd­ameri­kansk kola)
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2,5 dlvispgrädde
  • 2,5 dlmjölk
  • 1gelatinblad
  • 6äggulor
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 burkkaramelliserad mjölk- (à 397 g)

Gör så här

  1. Värm grädde och mjölk i en kastrull. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.

  2. Vispa ägg och socker pösigt. Häll gräddmjölken över ägg­vispet under vispning. Häll tillbaka i kastrullen.

  3. Sjud smeten under omrörning tills den tjocknat. Ta kastrullen från värmen. Ta upp och smält gelatinet i smeten. Låt kallna.

  4. Frys smeten i glassmaskin. Lägg glassen i en bunke och ringla i den karamelliserade mjölken. Förvara glassen i frysen.

Vad tyckte du om receptet?