Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Helado con manjar, glass med sydamerikansk kola, kräver karamelliserad mjölk som finns att köpa i välsorterade butiker. Kan bytas ut mot kondenserad mjölk som får koka ihop till kolasås.
Värm grädde och mjölk i en kastrull. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.
Vispa ägg och socker pösigt. Häll gräddmjölken över äggvispet under vispning. Häll tillbaka i kastrullen.
Sjud smeten under omrörning tills den tjocknat. Ta kastrullen från värmen. Ta upp och smält gelatinet i smeten. Låt kallna.
Frys smeten i glassmaskin. Lägg glassen i en bunke och ringla i den karamelliserade mjölken. Förvara glassen i frysen.