Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En klassisk smörgåstårta att kalasa på!
Rör ihop alla ingredienser till grundsmeten, hacka äggen och vänd ner.
Fortsätt med de andra två rörorna. Blanda alla ingredienser till krabb- och laxröran.
Hacka cornichoner och kapris, blanda med dijonsenap.
Dela grundsmeten i hälften. Rör ner i vardera röran. Smaka av med salt och peppar.
Placera remsor med smörgåspapper på upplägningsfatet så att de inte kladdar medan tårtan byggs. Skär alla kanterna på brödet. Lägg skivor med formfranskor tätt ihop över remsorna. Skär på fri hand eller lägg en form (ca 24 centimeter i diameter) över brödet pressa eller skär längs kanten.
Bred krabb- och laxröran över botten.
Lägg nya skivor bröd och skär runt kanterna så det passar botten.
Bred över den picklade röran. Lägg sedan över sista lagret bröd och skär runt.
Bred ett lager crème fraiche eller majonnäs runt sidorna och över tårtan.
Skär av toppen på romansalladen och placera runt hela tårtan. Hacka resten av romansalladen. Blanda med lite mixad sallad och lägg på tårtans lock.
Garnera med citronklyftor, laxskivor, avokado, stora kapris och gurkskivor.
Recept från Mitt kök