Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hela färsmiddagen i ugn

En lätt lagad allt-i-ett färsrätt. Om man inte vill äta kött kan köttfärs bytas ut mot quornfärs som finns djupfryst. Receptet kan lätt förberedas och även fördubblas.

Hela färsmiddagen i ugnHela färsmiddagen i ugnHela färsmiddagen i ugn

Färs

  • 1 msksmör
  • 1gul lök
  • 300 gnötfärs
  • 1 burktomater- hela (400 g)
  • 2 msktomatpuré
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- grovmald
  • 250 gärter, paprika och majs- frysta

Potatismos

  • 1 kgpotatis- av mjölig sort
  • 23 dlmjölk
  • 1äggula
  • 1 tsksalt
  • 1 msksmör
  • 0,5 krmmuskotnöt- mald Eventuellt
  • 2 mskparmesan- nyriven

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen till moset. Sätt ugnen på 225°.

  2. Färsen: Finhacka löken och fräs den i smör. Tillsätt färsen och bryn och smula den. Blanda i resten av ingredienserna förutom grönsakerna och låt koka på låg värme ca 5 min. Häll i grönsakerna och koka ytterligare några minuter.

  3. Lägg färsröran i en ugnssäker form, gärna av glas - det ser vackert ut.

  4. Potatismoset: Pressa den kokta potatisen och blanda i mjölk, äggula, salt, smör och eventuellt muskot. Blanda och bred moset över färsröran. Hit kan förberedas och förvaras i kyl till gratinering, tänk då på att förlänga gräddningstiden något. Strö över parmesanost och gratinera 15 min mitt i ugnen. Servera med sallad.

Vad tyckte du om receptet?