Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hel ugnsstekt forell


En mustig fiskrätt för kalla dagar med sötma, hetta och nötighet från äpple, senap och lök.

Hel ugnsstekt forell

Hel ugnsstekt forell

Hel ugnsstekt forell

MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 8001000 gforeller- hela, ca
  • 3gula lökar
  • 50 gsmör
  • 0,5 tsksalt
  • 3,5 dlgrädde
  • 2 mskdijonsenap
  • 2 msksvensk senap
  • vitpeppar
  • salt
  • 34äpplen- skivade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj fisken i kallt vatten.

  2. Finhacka lök och lägg i ugnsfast form. Den ska vara så stor så att fisken får plats.

  3. Smält smör och häll över löken. Salta och rör runt tills allt är blandat. Ställ in formen i ugnen och låt löken karamelliseras, bli gyllene och mjuk. Det tar cirka 30-40 minuter.

  4. Blanda grädde, senap, salt och peppar i en skål.

  5. Skiva äpplen i grova skivor.

  6. Lägg fisken på lökbädden. Häll senapsgrädden över fisk och lök. Lägg ut äppleskivorna i såsen.

  7. Sätt in fisken i ugnen i cirka 30 minuter. Den är klar när innertemperaturen är cirka 50 grader eller när ryggbenet går att lossna.

  8. Servera med kokt pressad potatis.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök