Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En mustig fiskrätt för kalla dagar med sötma, hetta och nötighet från äpple, senap och lök.
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj fisken i kallt vatten.
Finhacka lök och lägg i ugnsfast form. Den ska vara så stor så att fisken får plats.
Smält smör och häll över löken. Salta och rör runt tills allt är blandat. Ställ in formen i ugnen och låt löken karamelliseras, bli gyllene och mjuk. Det tar cirka 30-40 minuter.
Blanda grädde, senap, salt och peppar i en skål.
Skiva äpplen i grova skivor.
Lägg fisken på lökbädden. Häll senapsgrädden över fisk och lök. Lägg ut äppleskivorna i såsen.
Sätt in fisken i ugnen i cirka 30 minuter. Den är klar när innertemperaturen är cirka 50 grader eller när ryggbenet går att lossna.
Servera med kokt pressad potatis.
Recept från Mitt kök