Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hel lammentrecote med vitlöksrostade bönor

Underbar, värmande rätt som passar perfekt för dig som upptäckt den nya Dash-dieten! Den går bra att använda lammstek till det här receptet om det är svårt att hitta lammentrecote.

Hel lammentrecote med vitlöksrostade bönor
Hel lammentrecote med vitlöksrostade bönor
Hel lammentrecote med vitlöksrostade bönor
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 500 glammentrecôte
  • 2 mskrapsolja- eller smör
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • 4vitlöksklyftor
  • 1 mskrosmarin- hackad
  • 1 mskpersilja- hackad

Tomatconcassé

  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 mskrapsolja
  • 5tomater- mogna eller 400 g krossade tomater
  • 1 msktimjan- hackad färsk
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- malen

Ugnsrostad potatis

  • 500 gpotatis- baby
  • 2 mskrapsolja
  • 34 kvistarrosmarin

Vitlöksstekta bönor

  • 400 gbönor- till exempel långbönor, haricots verts eller skärbönor
  • 2vitlöksklyftor- hackade
  • 2 mskrapsolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader.

  2. Stek lammentrecoten runt om i oljan så att den får en fin stekyta. Salta och peppra.

  3. Lägg köttet i en ugnsfast form. Skiva vitlöken och lägg ovan­ på köttet, strö över hackad rosmarin och persilja.

  4. Tillaga mitt i ugnen i 30–35 minuter. Innertemperaturen ska vara 65–70 grader, beroende på hur rosa kött du vill ha.

  5. Gör under tiden tomatconcassén: Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs löken och vitlöken i oljan i en kastrull.

  6. Skär tomaterna i bitar och lägg i kastrullen. Koka upp och sjud såsen några minuter. Tillsätt timjan, salt och peppar.

  7. Ta ut köttet ur ugnen. Linda in det i aluminiumfolie.

  8. Ugnsrostad potatis: Höj ugnstemperaturen till 225 grader.

  9. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper.

  10. Ringla över oljan och strö över rosmarinen.

  11. Tillaga mitt i ugnen i cirka 15–20 minuter tills potatisen är mjuk, vänd den efter halva tiden.

  12. Vitlöksstekta bönor: Stek bönorna och vitlök i olja, salta och peppra.

  13. Servering: Servera köttet med, bönorna, potatisen och tomat­ concassén.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök