Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Underbar, värmande rätt som passar perfekt för dig som upptäckt den nya Dash-dieten! Den går bra att använda lammstek till det här receptet om det är svårt att hitta lammentrecote.
Sätt ugnen på 125 grader.
Stek lammentrecoten runt om i oljan så att den får en fin stekyta. Salta och peppra.
Lägg köttet i en ugnsfast form. Skiva vitlöken och lägg ovan på köttet, strö över hackad rosmarin och persilja.
Tillaga mitt i ugnen i 30–35 minuter. Innertemperaturen ska vara 65–70 grader, beroende på hur rosa kött du vill ha.
Gör under tiden tomatconcassén: Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs löken och vitlöken i oljan i en kastrull.
Skär tomaterna i bitar och lägg i kastrullen. Koka upp och sjud såsen några minuter. Tillsätt timjan, salt och peppar.
Ta ut köttet ur ugnen. Linda in det i aluminiumfolie.
Ugnsrostad potatis: Höj ugnstemperaturen till 225 grader.
Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper.
Ringla över oljan och strö över rosmarinen.
Tillaga mitt i ugnen i cirka 15–20 minuter tills potatisen är mjuk, vänd den efter halva tiden.
Vitlöksstekta bönor: Stek bönorna och vitlök i olja, salta och peppra.
Servering: Servera köttet med, bönorna, potatisen och tomat concassén.
Recept från Mitt kök