Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hel kyckling i ugn

Hel kyckling i ugn serveras gärna med en ljummen sallad med vinägrett.

Måns Ranung
Hel kyckling i ugn
Hel kyckling i ugn
Hel kyckling i ugn
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1kyckling- hel, gärna ekologisk (ca 1,4 kilo)
  • 1,5 msksmör

Rimlag

  • 2 lvatten
  • 1 dlsalt

Gör så här

  1. Rimlag: Blanda vatten och salt och rör tills saltet lösts upp.

  2. Lägg kycklingen i rimlagen. Låt stå i kylen ca 8 timmar.

  3. Sätt ugnen på 225°. Ta upp kycklingen ur rimlagen och torka den med hushållspapper. Skär igenom bröstbenet och dela kycklingen på mitten. Fläk upp den och lägg den på en plåt med bröstet uppåt.

  4. Smörj in kycklingen med smör och tillaga mitt i ugnen till 75° ­innertemperatur, beräkna ca 50 min. Låt den vila ca 10 min före servering.

Vad tyckte du om receptet?