Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hel grillad hälleflundra med smör, örter och färska räkor är lyxigt från grillen. Du kan också tillaga fisken i ugnen på 200° 20–25 min.
Lägg tre stora ark, ca 40 cm, aluminiumfolie på varandra så att de inte går sönder i elden.
Lägg fisken på folien. Skär smöret i tärningar och lägg på fisken. Skölj citronen i ljummet vatten. Skär den i tjocka skivor och lägg dem på fisken. Häll på vinet. Skala och skär schalottenlöken i grova skivor. Lägg den på fisken och krydda med salt.
Vik upp foliekanterna och lägg fisken på grillgallret. Grilla 20–25 min, fisken är färdig när köttet delar sig i lameller.
Skala räkorna och plocka dillen. Lägg räkor och dill på fisken. Grilla brödet och servera det till fisken och vin- och smörsåsen.