Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En vacker bjudrätt som serveras bäst på fat med extra pepparrot och skirat smör över. Pressad potatis eller kokt färskpotatis är gott till!
Grillad gös: Skölj och torka av fisken på utsidan och insidan. Salta och peppra gösen inuti. Lägg i dillstjälkarna. Skala löken och skär den och limen i skivor och lägg i. Bind ihop gösen med bindgarn.
Pensla gösen med olja och lägg den på grillen ett par minuter. Vänd gösen och lägg den på indirekt värme och stäng locket. Grilla cirka 15 minuter. Den är färdig när den är 50-52 grader i innertemperatur.
Pepparrotssmör: Vispa upp smöret och blanda i alla ingredienser till pepparrotssmöret.
Grillad rödlök: Skiva löken i tjocka skivor, pensla med olja och grilla på båda sidor ett par minuter.
Grillad lime: Dela limen på mitten, stryk över honung och grilla ett par minuter.
Servering: Lägg upp gösen på en plåt eller på ett stort fat, garnera med dill och grillad lime. Lägg på räkor, grillad rödlök och extra pepparrot.
Smält och skira smöret i en liten kastrull och häll på fisken. Servera med pepparrotssmör och pressad potatis eller kokt färskpotatis.
Recept från Mitt kök