Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hel forell i ugn

Att tillaga hel fisk är ugn är enkelt och väldigt gott. Här fylls forellen med senaps- och citronsmör och toppas med oregano.

Hel forell i ugn
Hel forell i ugn
Hel forell i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1regnbågsforell- eller röding
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • 50 gsmör- mjukt
  • 2 tskdijonsenap
  • 0,5citron- finrivet skal
  • 1 tskcitronsaft
  • 0,5 mskoregano- hackad
  • 2gula lökar
  • 1vitlök- hel
  • olivolja
  • 2tomater
  • 2citroner
  • oregano
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Skölj av fisken och torka av med lite hushållspapper. Salta och peppra.

  3. Rör ihop smör, dijonsenap, citronskal, citronsaft och oregano.

  4. Fyll fisken med smöret och bind ihop den med ett bindgarn. Spar lite av smöret.

  5. Lägg fisken i en stor plåt med hög kant.

  6. Dela löken och vitlöken på mitten, pensla snittytorna med olja. Grilla löken i grillpanna på snittytan eller stek i stekpanna.

  7. Skiva tomaterna grovt och dela på citronerna.

  8. Lägg allt på plåten runtom fisken och ringla över olja.

  9. Sätt in mitt i ugnen i cirka 25 minuter.

  10. Ta ut plåten lägg på oregano och lägg på lite av smöret på fisken.

  11. Strö över peppar och flingsalt. Pressa över lite citronsaft från de ugnsbakade citronerna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök