Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hel fisk på grillen

Helgrillad fisk med vitlök, persilja, smör och färskpotatis. Sommarens godaste fiskrätt utan tvekan!

Hel fisk på grillenHel fisk på grillenHel fisk på grillen
Eva Hildén Smith Foto: Eva Hilden Smith

Ingredienser

  • 4 stforeller- hela
  • 1citron- saft och skal av
  • 1 krukapersilja
  • 1 krukadragon
  • 2 tskfänkålsfrön
  • 4vitlöksklyftor
  • 600 gfärskpotatis
  • 4salladslökar
  • 100 gsmör
  • 100 glagrad ost- riven
  • salt

Gör så här

  1. Koka färskpotatisen i saltat vatten.

  2. Hacka persilja och dragon fint, mortla fänkålsfröna, riv citronskal och vitlöksklyftor. Blanda ihop och gnid in på insidan av fisken, salta först och skär tunna skåror i skinnet så det blir krispigt och släpper igenom värme. Fyll fiskarna rikligt. Låt sedan gilla ca 5-7 minuter på varje sida under lock.

  3. Häll av vattnet från potatisen och krossa den tillsammans med hackad salladslök, smör och riven ost. Smaka av med salt och peppar. Servera med den nygrillade fisken.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök