Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hawaiipizza med färsk ananas och rökt skinka

Hawaiipizza älskar både stora och små. Här är en variant på nyttigare och godare pizza med färsk ananas.

Lena Söderström
Hawaiipizza med färsk ananas och rökt skinka
Hawaiipizza med färsk ananas och rökt skinka
Hawaiipizza med färsk ananas och rökt skinka
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 0,5 satspizzadeg- (se separat grundrecept) eller 1 förpackning pizzadeg färsk, 400g

Topping

  • 0,5ananas
  • 75 grökt skinka i tunna skivor
  • 3 dlchilisås av ketchuptyp
  • 100 gost- till exempel gouda, riven, ca
  • 1 tskolivolja

Garnering

  • oregano- eller basilika, torkad
  • färska örter

Gör så här

  1. Gör degen enligt grundreceptet och baka ut den till två avlånga pizzor, ca 15 x 30 centimeter. Eller dela den köpta degen i 2 bitar och kavla ut dem till pizzorna. Lägg pizzorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

  2. Sätt ugnen på 225-250 grader.

  3. Skala ananasen med en vass kniv. Dela den i fyra klyftor på längden och skär bort den hårda stocken i mitten på varje klyfta. Skär fruktköttet i strimlor. Strimla skinkan.

  4. Bred chilisåsen på pizzorna, spara en kant runtom. Strö över osten. Toppa med skinka och ananas. Droppa olivoljan över fyllningen.

  5. Grädda pizzorna i mitten av ugnen ca 10 minuter. Smula över torkade örter och garnera med färska örter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén

 

Recept från Mitt kök