Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hawaiipizza älskar både stora och små. Här är en variant på nyttigare och godare pizza med färsk ananas.
Gör degen enligt grundreceptet och baka ut den till två avlånga pizzor, ca 15 x 30 centimeter. Eller dela den köpta degen i 2 bitar och kavla ut dem till pizzorna. Lägg pizzorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 225-250 grader.
Skala ananasen med en vass kniv. Dela den i fyra klyftor på längden och skär bort den hårda stocken i mitten på varje klyfta. Skär fruktköttet i strimlor. Strimla skinkan.
Bred chilisåsen på pizzorna, spara en kant runtom. Strö över osten. Toppa med skinka och ananas. Droppa olivoljan över fyllningen.
Grädda pizzorna i mitten av ugnen ca 10 minuter. Smula över torkade örter och garnera med färska örter.
Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök