Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hawaiikassler med ananas är en klassiker, som passar hela familjen. En krämigt god gratäng som passar bra ihop med ris blandat med gröna ärter.
Sätt ugnen på 225°. Putsa kasslern och skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Låt ananasen rinna av men spara juicen. Spara 2 ananasringar till garnering. Varva kasslerskivor och ananas i en smord ugnssäker form.
Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet och späd med ananasjuice, kycklingfond, grädde och mjölk. Koka under omrörning ca 3 min. Krydda med salt och peppar. Rör ner nästan all ost, spara lite till att strö över.
Häll såsen över kasslern. Strö över resterande ost. Skär de två ananasringar som är kvar i bitar och lägg i formen. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min.
Strö persilja över kasslern och servera med kokt ris blandat med gröna ärter.
Recept från Mitt kök