Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på havuc salatisi (morotstsatsiki). De lättkokta morötterna har fått ett krämigt yoghurttäcke.
Skala och skär morötterna i ca 7 cm långa stavar, tjocka morötter delas på längden. Förväll morötterna i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt rinna av.
Stek morotsstavarna i olja på låg värme ca 1 minut. Krydda med salt och låt kallna.
Skala och skär vitlöken i bitar och mortla med flingsalt till en puré, eller riv vitlöken på rivjärn och blanda med salt.
Blanda vitlökspurén med yoghurten och täck morotsstavarna med blandningen.
Bryn smör och paprikapulver i en stekpanna. Droppa blandningen över yoghurttäcket.