Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Havuc salatisi – morotstsatsiki

Recept på havuc salatisi (morotstsatsiki). De lättkokta morötterna har fått ett krämigt yoghurttäcke.

Havuc salatisi – morotstsatsiki
Havuc salatisi – morotstsatsiki
Havuc salatisi – morotstsatsiki
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 4morötter
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 tskflingsalt
  • 3 dlturkisk yoghurt
  • 1 msksmör
  • 1 tskpaprikapulver- sött eller starkt rött

Gör så här

  1. Skala och skär morötterna i ca 7 cm långa stavar, tjocka morötter delas på längden. Förväll morötterna i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt rinna av.

  2. Stek morotsstavarna i olja på låg värme ca 1 minut. Krydda med salt och låt kallna.

  3. Skala och skär vitlöken i bitar och mortla med flingsalt till en puré, eller riv vitlöken på rivjärn och blanda med salt.

  4. Blanda vitlökspurén med yoghurten och täck morotsstavarna med blandningen.

  5. Bryn smör och paprikapulver i en stekpanna. Droppa blandningen över yoghurttäcket.

Vad tyckte du om receptet?