Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Dessert med spännande smak, härlig syra, massor av antioxidanter från havtornen och krispiga, vita chokladsmulor. Droppa lite havtornslag runtom tallriken som sås.
Havtornspapper: Sätt ugnen på 70 grader.
Värm puréerna och glykosen till 40 grader. Spara lite av lagen till att droppa på tallriken runt desserten. Häll ut resten till ett tunt lager på en silikonmatta och torka i ugnen i minst 5–6 timmar eller över natten. Öppna luckan några gånger under tiden eller ha den lite på glänt så att ångan luftas ur.
Låt svalna på silikonmattan och lossa försiktigt.
Havtornssorbet: Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten i 5–10 minuter.
Värm sockerlagen. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i sockerlagen. Dra av från värmen och låt lagen svalna något.
Blanda i havtornspurén och vattnet. Kör i glassmaskin tills sorbeten är fast och krämig. Flytta över till en plastlåda med lock och sätt in i frysen i minst 1 timme.
Rostad vit choklad: Koka vatten och socker till 140 grader. Ta av från värmen och vispa i chokladen. Vispa kraftigt tills chokladen separerar och blir smulig. Låt svalna.
Servering: Lägg upp bränd, vit choklad i mitten på tallrikarna. Lägg upp sorbeten med hjälp av två par gafflar. Bryt havtornspappren i bitar och lägg på. Droppa havtornslag (lagen från havtornspappren) runtom som sås.
Recept från Mitt kök