Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Havtornsnice cream

Läcker nice cream med havtornsbär, toppad med honungskaramelliserade pekannötter och kolasås. Garnera med mynta.

Havtornsnice cream
Havtornsnice cream
Havtornsnice cream
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Havtornsnice cream

  • 34bananer
  • 225 ghavtorn- frysta
  • 2 mskkokosmjölk- endast den fasta kokosmassan (kokosmjölk är ofta separerad i förpackningen – en fetare kokosmassa och en tunnare vätska)
  • 1 mskhonung- flytande

Honungskaramelliserade pekannötter

  • 1,5 dlpekannötter
  • 1,5 mskhonung- flytande

Raw kolasås

  • 1 dldadlar
  • 1 dldadelsirap- kokossirap eller

Kokosgrädde

  • 2 dlkokosgrädde

Till garnering

  • mynta

Tillbehör

  • dadelsirap

Gör så här

  1. Havtornsnice cream: Skala och skiva bananerna. Frys in i minst 5–6 timmar.

  2. Mixa bananskivorna med havtorn och tillsätt kokos­ mjölken och honungen.

  3. Förvara i frysen i cirka 1 timme.

  4. Honungskaramelliserade pekannötter: Rosta pekannötterna i en het, torr stekpanna.

  5. Ringla över honungen, låt den bli till en karamell.

  6. Vänd runt nötterna och lägg upp dem på en plåt med bakplåtspapper.

  7. Låt svalna.

  8. Raw kolasås: Blötlägg dadlarna i 1 timme och häll av vattnet.

  9. Mixa dadlarna tillsammans med sirap.

  10. Kokosgrädde: Sätt in kokosgrädden i kylen 1 timme.

  11. Vispa upp med en elvisp.

  12. Servering: Servera glassen med pekannötter, kolasås och garnera med mynta. Ringla över lite dadelsirap och servera med kokosgrädde.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök