Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Läcker nice cream med havtornsbär, toppad med honungskaramelliserade pekannötter och kolasås. Garnera med mynta.
Havtornsnice cream: Skala och skiva bananerna. Frys in i minst 5–6 timmar.
Mixa bananskivorna med havtorn och tillsätt kokos mjölken och honungen.
Förvara i frysen i cirka 1 timme.
Honungskaramelliserade pekannötter: Rosta pekannötterna i en het, torr stekpanna.
Ringla över honungen, låt den bli till en karamell.
Vänd runt nötterna och lägg upp dem på en plåt med bakplåtspapper.
Låt svalna.
Raw kolasås: Blötlägg dadlarna i 1 timme och häll av vattnet.
Mixa dadlarna tillsammans med sirap.
Kokosgrädde: Sätt in kokosgrädden i kylen 1 timme.
Vispa upp med en elvisp.
Servering: Servera glassen med pekannötter, kolasås och garnera med mynta. Ringla över lite dadelsirap och servera med kokosgrädde.
Recept från Mitt kök