Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Havtornsgravad lax

Havtornsgravad lax får en svagt syrlig ton av havtorn. Servera ­gärna med gravlaxsås.

Havtornsgravad lax
Havtornsgravad lax
Havtornsgravad lax
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 kglaxfilé- med skinn, som varit fryst 3 dygn
  • 1,5 dlhavtorn
  • 0,5 dlströsocker
  • 0,5 dlsalt
  • 0,5 tskvitpeppar- mald

Gör så här

  1. Tina laxen. Passera havtornen genom en sil och mät till 1/2 dl. Rör ihop havtornssaften med socker, salt och peppar. Häll blandningen i dubbla påsar och lägg i laxen.

  2. Dra ut så mycket luft som möjligt ur påsen och knyt till. Lägg laxen i en form i kylen och låt den grava 3 dygn. Vänd laxen varje dag.

  3. Skär laxen i tunna skivor före servering.

Vad tyckte du om receptet?