Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Havtornscheesecake

Kakan glaseras med hjortronsirap kokad på saft från tinade bär.

Havtornscheesecake
Havtornscheesecake
Havtornscheesecake
Annika Broman

Ingredienser

  • 200 gdigestivekex
  • 75 gsmör
  • 0,5 dlråsocker
  • 4 dlcrème fraiche
  • 3,5 dlkesella
  • 200 ghavtornspuré- (mixade och silade ­havtornsbär)
  • 3 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5 dlmajsmjöl
  • 3ägg
  • 500 ghjortron- frysta
  • 250 gflorsocker
  • 1 dlhjortronlikör- (kan uteslutas)
  • choklad- rostad vit

Gör så här

  1. Hjortronsirap görs en dag i förväg: Rör ihop allt och låt stå över natten. Häll saften från bären (spara dem till servering) i en kastrull och koka ner saften till en tjock sirap.

  2. Botten: Mixa kex, smör och socker till en slät massa. Tryck ut i en springform, 24 ­centimeter i diameter. Baka i ugn, 150 grader, i 15 minuter.

  3. Riv vit choklad och sprid ut på ett bakplåtspapper. Rosta chokladen gyllenbrun i ugnen samtidigt som botten gräddas.

  4. Fyllning: Vispa upp crème fraiche och kesella. Rör ner övriga ingredienser och häll över den förgräddade bottnen. Baka i ugn, 150 grader, 75 minuter. Låt svalna. Bred ett lager hjortronsirap över kakan. Dekorera med mylta och rostad choklad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök