Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kakan glaseras med hjortronsirap kokad på saft från tinade bär.
Hjortronsirap görs en dag i förväg: Rör ihop allt och låt stå över natten. Häll saften från bären (spara dem till servering) i en kastrull och koka ner saften till en tjock sirap.
Botten: Mixa kex, smör och socker till en slät massa. Tryck ut i en springform, 24 centimeter i diameter. Baka i ugn, 150 grader, i 15 minuter.
Riv vit choklad och sprid ut på ett bakplåtspapper. Rosta chokladen gyllenbrun i ugnen samtidigt som botten gräddas.
Fyllning: Vispa upp crème fraiche och kesella. Rör ner övriga ingredienser och häll över den förgräddade bottnen. Baka i ugn, 150 grader, 75 minuter. Låt svalna. Bred ett lager hjortronsirap över kakan. Dekorera med mylta och rostad choklad.
Recept från Mitt kök