Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Havtorn i lönnsirap med vispad mascarpone

Havtorn, som ibland kallas fattigmanshjortron, är en riktig favorit. Det påminner mycket om hjortron men kocken Adam Thulin föredrar havtorn. De är otroligt syrliga så det krävs någon sötma för att balansera upp. Vispad mascarpone är också en favorit som Adam gör väldigt ofta, så detta blir två favoriter i ett recept. Endast två komponenter, som blir en ­riktigt bra avslutning på kvällen.

Havtorn i lönnsirap med vispad mascarpone
Havtorn i lönnsirap med vispad mascarpone
Havtorn i lönnsirap med vispad mascarpone
Havtorn med lönnsirap Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 200 ghavtorn- tinade
  • 0,51 dllönnsirap
  • 200 gmascarponeost
  • 2 dlvispgrädde
  • 3 mskströsocker
  • 0,5 krmsalt

Gör så här

  1. Blanda havtornen med lönnsirap. Alla havtorn är olika syrliga, så börja med att tillsätta 1/2 dl, rör sedan om och smaka av. Tillsätt mer om det förfarande är sura, det ska vara syrligt men inte surt. Det kan krävas några avsmakningar för att ­hitta rätt balans.

  2. Vispa mascarpone, grädde, ­socker och salt fluffigt med elvisp.

  3. Fördela mascarponekrämen i portionskålar och lägg en sked havtorn vid sidan om.

Vad tyckte du om receptet?