Oftast smaksätts skaldjurssoppor med konjak, men denna får härligt sting av akvavit.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på havskräftsoppa. Trots den lilla mängden havskräftor får soppan rejält med skaldjurssmak. Här behövs inte de största, lite mer exklusiva havskräftorna utan det fungerar utmärkt med de som säljs i hinkar.
Skala kräftorna. Lägg stjärtarna i kylen. Lägg havskräftsskalen och -klorna i en kastrull och häll på vatten och vin. Koka upp och sjud under lock i ca 15 min.
Sila över fonden i en ren kastrull. Tillsätt grädden. Låt koka kraftigt i ca 5 min. Häll i brännvinet. Red soppan med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Krydda med salt och cayennepeppar.
Servera soppan med havskräftstjärtarna och bröd.
Oftast smaksätts skaldjurssoppor med konjak, men denna får härligt sting av akvavit.