Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Havskräftsnacks

Recept på frasigt champagnetilltugg med kräftstjärtar.

HavskräftsnacksHavskräftsnacksHavskräftsnacks
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 4havskräftor
  • 1morot- liten
  • purjolök- (10 cm)
  • 1 mskolivolja- (+ 1 msk)
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5apelsin- pressad saft
  • 4 arkvårrulledeg- (20 x 20 cm)

Pensling

  • 1ägg

Gör så här

  1. Bryt loss och skala kräftstjärtarna. Skala och finstrimla morot och purjolök.

  2. Fräs morot och purjo snabbt i olja. Salta, pressa över apelsin och koka in vätskan. Låt kallna.

  3. Lägg grönsakerna och kräftstjärtarna mitt på vårrulledegen.

  4. Pensla degkanterna med uppvispat ägg. Vik in två motsatta sidor mot mitten och rulla ihop från kortsidan.

  5. Stek rullarna i olja ca 5 min.

Vad tyckte du om receptet?