Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Havskräftrisotto med tomat och krondill

Ljuvligt len och god risotto med havskräftor, tomat och krondill.

Havskräftrisotto med tomat och krondill
Havskräftrisotto med tomat och krondill
Havskräftrisotto med tomat och krondill
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 20 småhavskräftor
  • 4tomater
  • 1 tskströsocker
  • 2schalottenlökar
  • 0,25fänkål
  • 2 dlarborioris
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 dlvitt vin
  • 2 mskhummerfond
  • 7 dlvatten- kokande
  • salt
  • svartpeppar

Till garnering

  • krondill
  • gräslöksstrån

Gör så här

  1. Skala alla kräftor utom fyra, som sparas till garnering. Skiva kräftstjärtarna.

  2. Skålla tomaterna genom att skära ett kryss i skalet på tomaterna med en vass kniv. Lägg dem sedan i kokande vatten i cirka 30 sekunder. Ta upp tomaterna med hålslev och kyl dem i iskallt vatten. Ta upp och dra av skalet. Kärna ur och skär tomaterna i små tärningar. Strö över sockret.

  3. Skala och hacka lök och fänkål. Fräs i en kastrull med olja tills det blir mjukt. Tillsätt riset och låt det fräsa 1 minut. Tillsätt vitt vin och låt det koka in. Blanda hummerfond med kokande vatten och späd risotton efter hand det kokar in. Låt sjuda under omrörning i cirka 20 minuter.

  4. Rör ner tomaterna och de skivade kräftstjärtarna försiktigt. Smaka av med salt och peppar.

  5. Servera i skålar och garnera med hel kräfta, krondill och gräslöksstrån.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök