Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på havskräftor med jordärtskocka. En naturnära rätt med jordiga smaker till den söta havskräftan. Smörcrèmen som blir över är god att servera till grönsaker eller fisk.
Smörcrème: Bryn smöret gyllene i en kastrull. Låt svalna till ca 40 grader. Mixa äggula, citronsaft, salt och peppar tills det tjocknat något. Droppa sedan i olja och smör i en tunn stråle.
Skala jordärtskockorna och skär dem i tunna skivor, gärna på mandolin. Stek skivorna i olja i en stekpanna tills de får fin färg och är knapriga. Låt rinna av på hushållspapper. Salta.
Skala havskräftorna. Stek dem i en het stekpanna med ryggsidan först. Vänd sedan och stek även sidorna, total stektid ca 2 min beroende på storlek.
Stek svampen i smör tills den fått fin färg. Krydda med salt och låt den rinna av på hushållspapper. Lägg upp kräftstjärten med svamp och jordärtskocka. Klicka på smörcrème och garnera med timjan och peppar.