Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Havskräftor med brynt saffrans- och tomatsmör är lyx på en fredag. Smakkombinationen saffran och tomat för tankarna till Spanien.
Skär ett kryss i tomaternas skal. Lägg dem i kokande vatten och koka tills skalet börjar spricka. Ta upp tomaterna och spola dem i kallt vatten. Dra av skalet. Halvera, kärna ur och skär tomatköttet i små tärningar. Skala och finhacka vitlöken.
Klyv havskräftorna och lägg dem på ett fat eller på tallrikar.
Bryn smöret tills det fått fin färg och doftar nötigt. Blanda i tomater, vitlök, persilja och saffran. Skeda smöret över havskräftorna och servera genast med bröd.