Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Havskräftor med brynt saffrans- och tomatsmör

Havskräftor med brynt saffrans- och tomatsmör är lyx på en fredag. Smakkombinationen saffran och tomat för tankarna till Spanien.

Havskräftor med brynt saffrans- och tomatsmör
Havskräftor med brynt saffrans- och tomatsmör
Havskräftor med brynt saffrans- och tomatsmör
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 8havskräftor- små kokta
  • 2tomater
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5 dlbladpersilja- finstrimlad
  • 0,5 krmsaffran
  • 50 gsmör

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Skär ett kryss i tomaternas skal. Lägg dem i kokande vatten och koka tills skalet börjar spricka. Ta upp tomaterna och spola dem i kallt vatten. Dra av skalet. Halvera, kärna ur och skär tomatköttet i små tärningar. Skala och finhacka vitlöken.

  2. Klyv havskräftorna och lägg dem på ett fat eller på tallrikar.

  3. Bryn smöret tills det fått fin färg och doftar nötigt. Blanda i tomater, vitlök, persilja och saffran. Skeda smöret över havskräftorna och servera genast med bröd.

Vad tyckte du om receptet?