Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Havremuffins med skinkost

Nyttiga och goda muffins med havregryn, bran flakes och dinkelmjöl. En god ostkräm med rökt skinka är pricken över i.

Havremuffins med skinkost
Havremuffins med skinkost
Havremuffins med skinkost
Ove Lindfors

Havremuffins

  • 1 dlhavregryn
  • 2 dlbranflakes-
  • 2 dlsiktat dinkelmjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 1 krmsalt
  • 1 dlkorinter
  • 3 gägg
  • råsocker- 3/4 dl
  • 1,5 dlmjölk
  • 0,5 dlrapsolja

Skinkost (ca 4 dl)

  • 100 grökt skinka
  • 200 gnaturell färskost
  • 1 dlkesella
  • 4 mskgräslök- hackad
  • 2 tskdijonsenap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en muffinsplåt eller använd pappersformar.

  2. Blanda ihop havregryn, bran flakes, mjöl, bakpulver, salt och korinter i en bunke.

  3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölk och olja.

  4. Häll i äggvispet i grynblandningen och rör så att allt blandas väl.

  5. Fyll formarna till 2/ Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Låt muffinsen svalna och servera dem nygräddade tillsammans med skinkosten

  6. Skinkost: Skär skinkan i små bitar.

  7. Blanda ihop ingredienserna till ostkrämen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök