Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Havrelimpa med nötter & fikon

Ett gott och rustikt bröd som går snabbt att svänga ihop.

Havrelimpa med nötter & fikon
Havrelimpa med nötter & fikon
Havrelimpa med nötter & fikon
JENNY GRIMSGÅRD

Ingredienser

  • 4,5 dlfilmjölk
  • 1 dlsirap- mörk
  • 1 dlhasselnötter
  • 1 dlfikon- torkade
  • 1 dlvetekross
  • 1 dlrågkross
  • 1 dlhavregryn
  • 2,5 dlgrovt rågmjöl
  • 3 dlvetemjöl
  • 1 dlsolrosfrön
  • 1,5 tsksalt
  • 1,5 tskbakpulver
  • 1,5 tskbikarbonat
  • 2 tskbrödkryddor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda filmjölk och sirap i en bunke. Skär bort kvisten från fikonen och hacka dem och hasselnötterna grovt. Blanda med de torra ingredienserna och häll sist ner filmjölken.

  2. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform. Fyll formen med smet och strö över lite havregryn. Grädda brödet i cirka 45 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök