Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Havreknäcke med bovete & anis

Glutenfritt! Baka ett tunt och gott knäcke till frukosten. Här har en gnutta anis fått sätta smak på brödet. Lägg på dina favoritpålägg och njut! Detta bröd jäser i cirka 90 minuter.

Havreknäcke med bovete & anis
Havreknäcke med bovete & anis
Havreknäcke med bovete & anis
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 20 gjäst
  • 3 dlvatten- kallt
  • 2 dlmjölk- lätt
  • 6 dlhavregryn
  • 1,5 tsksalt
  • 2 dlmajsmjöl
  • 2 dlbovetemjöl
  • 0,5 dlpotatismjöl
  • 30 gfibrex
  • 1 tskanis

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke och häll på vatten och mjölk.

  2. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i degvätskan. Låt svälla i 5 minuter. Rör om och jäs i ytterligare 1 timme.

  3. Dela upp degen i sex bitar och forma till runda bullar. Kavla ut degen direkt på bakplåtspapper. Stansa ut hål i kakorna, cirka 2 ½–3 centimeter i diameter, och picka med en gaffel. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter.

  4. Sätt under tiden ugnen på 200 grader.

  5. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt bröden svalna på ett galler.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök