Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Havrekakor med vit choklad och lingon

Läckra havrekakor med vit choklad som väger upp den syrliga smaken av lingon. Använd helst färska lingon till dessa kakor eftersom frysta lätt kan bli lite för blöta.

Havrekakor med vit choklad och lingonHavrekakor med vit choklad och lingonHavrekakor med vit choklad och lingon
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 125 gvit choklad
  • 200 gsmör- rumsvarmt
  • 2,5 dlfarinsocker
  • 1 dlströsocker
  • 1ägg
  • 2 mskvatten
  • 2 dlvetemjöl
  • 1 tskkanel- mald
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5 tskbikarbonat
  • 1 krmsalt
  • 7 dlhavregryn
  • 2,5 dllingon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen.

  2. Vispa smör, farinsocker och strösocker poröst. Tillsätt ägg och vatten.

  3. Blanda ihop mjöl, kanel, vaniljsocker, bikarbonat och salt. Rör ner mjölblandningen i äggblandningen till en jämn smet. Tillsätt choklad, havregryn och lingon.

  4. Klicka ut degen på en plåt, smord eller täckt med bakplåtspapper.

  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 min. Kakorna ska fortfarande vara mjuka när de tas ut ur ugnen. Låt kakorna svalna något på plåten. Lägg sedan över dem på ett galler och låt dem kallna.

Vad tyckte du om receptet?